Blid indkøring

Hvis du har valgt, at dit barn skal passes i daginstitution eller dagpleje kender du måske til tanker som:

  • Hvordan skal det mon gå?
  • Vil han græde?
  • Vil hun få venner?
  • Hvad skal jeg gøre af mig selv?
  • Bare pædagogerne nu ikke synes, at jeg er en dårlig forælder…
  • Hvad nu, hvis jeg ikke er enig med pædagogerne?

 

Jeg tror, at de fleste forældre gør sig tanker som disse i en eller anden udstrækning. Det er helt naturligt at have modstand på at overdrage dit barn til andre.

Mit udgangspunkt er, at det er vigtigt, at en indkøring sker med hensyntagen til barnets unikke behov. Nogle børn har måske brug for et par dage til at justere sig til de nye omgivelser, andre børn har brug for mange måneder. Det vigtige, i min optik, er, at barnet får tid og mulighed for at skabe en reel tryg tilknytning til de nye mennesker og det nye sted, som det har brug for.

Jeg ved, at det kan være svært at jonglere med barnets behov, institutions vilkår og personalets forventninger, dine egne behov og krav fra din arbejdsplads, og mit håb er, at du i e-bogen her kan finde støtte til at finde en god vej for lige præcis din familie.

E-bogen er ikke en eksakt opskrift på ‘den gode indkøring’; den er nærmere en samling af forskellige råd, tanker og erfaringer fra min egen praksis som pædagog og dagplejer; fra samtaler med kolleger og andre forældre om deres erfaringer, og fra relevant litteratur og forskning på området. Og det er op til dig at sortere i, hvad du finder brugbart.

Her nedenfor kan du læse lidt nærmere om, hvad de enkelte kapitler indeholder.

 

1. Hvad er det rette valg for jer?

Hvilket pasningssted skal I vælge? Hvilket sted imødekommer lige præcis jeres behov? Skal barnet overhovedet i pasning eller vil I hellere lade barnet blive hjemme lige længere?

 

2. Inden I starter

Hvad betyder det for dit barn at starte i pasning? Hvordan kan du bedre forstå dit barns verden? Hvad kan du gøre inden I starter for at skabe den bedst mulige proces for jer alle?

 

3. Selve opstarten – Del I

Hvordan griber du bedst selve opstarten an? Hvordan nærmer I jer et tidspunkt, hvor dit barn er klar til, at du går? Hvad har dit barn brug for i opstartsfasen?

 

4. Selve opstarten – Del II

Hvordan skal selve afleveringen foregå? Hvad kan du gøre, hvis dit barn græder? Hvor lang tid tager en indkøring?

 

 

OBS! Jeg er i gang med at omskrive indlægget her til en e-bog. Hvis du er interesseret i at købe den, kan du kontakte mig via mail på familiefilosofi@gmail.com. Prisen bliver ca. 49,-

NOTE: FOR BACKORDERS, COMMISSIONS AND PREORDERS: There's a prolonged delivery time. Payment is drawn from you card when you place your order, and your order is sent in one package when all products are back in stock. Dismiss