Familieleg

cropped-IMG_20160422_102233.jpg

Familieleg – mød dit barn i legen

– Er dit barn bange for hunde?

– Er du bekymret for en tur hos lægen med dit barn?

– Er du træt af at skændes om tandbørstningen?

– Ønsker du en dybere samhørighedsfølelse med dit barn?

– Er grundtonen derhjemme blevet lige lovlig alvorlig?

 

Så er min kommende bog med arbejdstitlen “Familieleg – mød dit barn i legen” måske noget for dig.

Omdrejningspunktet for bogen er en legende tilgang til hverdagslivet i familien. Du vil bl.a. kunne læse om følgende:

 

* Støt dit barn til bedre at forstå og bearbejde sine hverdagsoplevelser

Alle børn kommer ind i mellem ud for oplevelser, som de har brug for din kærlige forældrestøtte til at håndtere.

Måske er dit barn blevet bange for naboens hund eller for støvsugeren? Måske er der sket et eller andet i børnehaven, som hun har svært ved at forstå?

Andre gange har du som forælder brug for at forberede dit barn på noget, der kommer til at ske i den nærmeste fremtid.

Måske skal han en tur til lægen? Eller I skal ud at rejse?

Det kan være svært at støtte dit lille barn udelukkende via samtale, da han ofte ikke har verbalsproget til at udtrykke sig. Her kan legen være et fantastisk supplement, fordi det giver ham en anden mulighed for at udtrykke sig og forstå.

I min kommende bog kan du læse om, hvordan du og dit barn kan skabe små legesekvenser, der gør det nemmere for dit barn at kommunikere om sine hverdagsoplevelser.

 

* Skab en dybere samhørighedsfølelse efter en travl eller svær periode

De fleste familier oplever perioder med mere travlhed end ellers. Ind i mellem opstår der større eller mindre kriser, som gør, at du som voksen kan have svært ved at være ordentligt tilstede med dit barn. Der kan være mange årsager: helt almindelig hverdagstravlhed, men også fx stress, depression, dødsfald i familien, efterfødselsreaktion, mv.

Måske oplever du en distance mellem dig og dit barn? Måske føler du ikke, at du kender dit barn helt så godt som du gerne ville? Måske har du brug for redskaber til at nærme dig dit barn (igen)?

I bogen får du redskaber og konkrete øvelser, der kan støtte dig på vejen til at (gen)skabe den samhørighedsfølelse med dit barn, som du ønsker.

 

* Skab et hverdagsliv med mere plads til sjov og leg

Mange familier oplever ind i mellem perioder, hvor grundtonen i familien er lidt tung i det. De praktiske opgaver hober sig måske op og kvæler al kreativitet og hygge.

Måske har du svært ved at finde smilet frem? Måske kommer der flere nej’er ud af din mund end der kommer kærlige ord? Måske fører de fleste uoverensstemmelser mellem dig og dit barn til nedslidende magtkampe?

Ind i mellem kan det hjælpe med lidt humor og leg. I bogen kan du blive inspireret til, hvordan du kan gøre påklædningen til en leg og rengøringen til en fælles oplevelse.

Det kan kræve en vis basis og ro at finde overskuddet til at lave ændringer, og derfor vil bogen også indeholde nogle refleksionsøvelser, der måske kan hjælpe dig med at finde ud af, hvor du kan sætte ind for at få mere overskud i hverdagen.

 

Hvis du vil være sikker på at få fat i bogen, når den udkommer, så skriv dig på min mailliste lige her.

 

* OBS! Bogen er stadig under udarbejdelse og ovenstående er en forventet skitse til nogle af de temaer, bogen vil indeholde.

 

Det får du ikke:

Bogen kan ikke stå i stedet for professionel hjælp og støtte. Hvis du eller dit barn står midt i en reel krise, er det vigtigt, at du søger hjælp hos en professionel. Hvis du er i tvivl om, hvor du kan henvende dig, er du velkommen til at kontakte mig. Måske kan jeg hjælpe dig med at finde lige det rette tilbud til dig og din familie.

Familieleg er ikke en færdigpakket løsning, der kan stå alene.  Et familieliv i balance bygger på et fundament af ligeværd, respekt og anerkendelse. Du kan se Familieleg som et kærligt supplement til dit allerede kærlige forældreskab. 

Personlig sparring:

Det er muligt for dig at tilkøbe personlig sparring omkring dine konkrete problemstillinger. Du er velkommen til at kontakte mig for at høre om jeg kan hjælpe dig med lige netop det, du står overfor.

 

OBS! Du er velkommen til at sende mig en beskrivelse af en problemstilling, som du gerne vil have støtte til, så er det nemmere for mig at se, hvad du har brug for at læse om, og måske laver jeg et afsnit om det i bogen. 

 

Kontakt:

familiefilosofi@gmail.com