Gør bæredygtighed til en familieaffære

I Danmark er vi heldige at have adgang til rent vand, frisk luft og masser af fødevarer. Mange af os tager dette for givet, men det er ikke tilfældet i alle dele af verden. Vi har derfor et ansvar for at passe på de ressourcer, vi har, så vi kan sikre dem for kommende generationer. Det er nemmere sagt end gjort, for vi lever i et samfund, der er bygget op på forbrug. Der er heldigvis stadig mange ting, vi kan gøre for at være mere bæredygtige. Og det er ikke kun os voksne, der kan gøre en forskel. Børn er også en vigtig del af løsningen.

Lær børnene om bæredygtighed

En af de bedste ting, du kan gøre for at gøre bæredygtighed til en familieaffære, er at lære dine børn om bæredygtighed. Det er godt, at børn lærer, hvorfor det er vigtigt at passe på naturen, og hvordan de kan gøre en forskel. Du kan lære dem dette på mange forskellige måder. Du kan snakke med dem om det, læse bøger om det sammen med dem, tage dem med på tur i naturen eller se en film om det. Der findes mange gode ressourcer, der kan hjælpe dig med at lære dine børn om bæredygtighed.

Find gode bæredygtige produkter

Når man snakker om bæredygtighed, handler det også om at vælge de rigtige produkter. Der findes masser af bæredygtige produkter på markedet, men det er ikke altid lige nemt at finde dem. Det kan være en god idé at gøre sig nogle tanker om, hvilke produkter man har brug for, og hvordan man kan erstatte dem med bæredygtige alternativer. For eksempel kan du erstatte dine almindelige sokker med bambus strømper, som er lavet af bæredygtig bambus. Der er mange forskellige bæredygtige produkter på markedet, og det kan være en god idé at gøre sig bekendt med dem, så man ved, hvad man kan vælge, når man skal købe noget nyt.

Gør det til en familieaffære

Det er ikke kun os voksne, der kan gøre en forskel for miljøet. Børn kan også gøre en enorm forskel, hvis vi lærer dem det. Derfor er det en god idé at gøre bæredygtighed til en familieaffære. Det kan være en god idé at have en fast dag hver uge, hvor I som familie fokuserer på bæredygtighed. I kan for eksempel læse en bog om det, tage på tur i naturen eller finde nye bæredygtige produkter. På den måde kan I gøre en forskel sammen, og I kan være med til at passe på naturen for kommende generationer.