Familielæsning – sådan gør du

Så i er måske nået til den del i livet, hvor der kommer læsning ind i billedet. Så hvordan håndterer man så det? Hvordan har børn det med bøger? Giver man dem bare en bog i hånden og siger held og lykke? Selvfølgelig gør man ikke det. For det første gør man det sammen, barnet skal ikke have bogen for sig, i hvert fald ikke i starten. Men så kan man gøre mere og mere senere hen. Det hele er en udvikling, så tag det i små skridt. Men hvilke skridt?

Fælleslæsning

Sådan man starter med familie læsning er med at læse højt for dem til at starte med. Man tænker måske at at der er en god grund til, at man starter med at læse for sine små børn. De kan jo ikke læse selv, så de har brug for at nogen læser for dem. Men der er også andre gode grunde. Det at læse højt har også en effekt på de små. Men også de store. Det at få læst en historie højt har faktisk en effekt på børn af alle aldre. Faktisk har det også en effekt på de fleste voksne. Det er fordi historier er en del af vores kultur. Det er en del af vores natur næsten. Tænk over det, hvor mange gange har du ikke sat dig ned ved siden af dine venner, og så er alle historierne bare kommet ud? Vi deler jo vores liv med hinanden og det er også at fortælle hinanden historier. Og det er det samme med når vi finder bogen frem og læser en historie op for alle børnene. Så uanset hvor mange du har, så find en god bog og få samlet hele familien og nyd noget fælles tid sammen. Det er jo sådan den gode gamle klassiske familiehygge fungerede.

Men de skal jo også lære at læse selv

Men en dag bliver de for gamle til altid at få læst historier op. Ikke at der ikke stadig kan være plads til det, men de skal jo også selv lære at læse på et tidspunkt. Og det er så her, hvor de kan få brug for noget læetlæsning. Nogle nemme bøger, som ikke er for svære at komme igennem. Hvor der ikke er for svære ord eller for lange stavelser. Det vigtigste er bare at sørge for, at give dem en bog, som interesserer dem.