Det er rarest at føle sig helt tryg: Vores hjem er vores base og den skal være sikker

Sponsoreret indhold

For langt de fleste mennesker er hjemmet en tryg base – faktisk den tryggeste vi har. I mange husstande er hjemmet nemlig også det sted, hvor man kobler af, er sammen som familie og skaber uundværlige minder med de vigtigste relationer i livet.

Netop denne trygge base vil de fleste gerne værne om, og derfor er det også af høj prioriteret for mange at sikre hjemmet på den bedst mulige måde samtidigt med, at hjemmet skal stå åbent og være lettilgængeligt for de rigtige mennesker.

Gør hjemmet nemt at komme til – for de rigtige

Når man vil sikre dit hjem, spekulerer mange i, hvordan man får et sikker og modstandsdygtig låsesystem. Det er nemlig ikke ret mange, der ønsker indbrud i deres hjem. Samtidigt skal hjemmet være let at få adgang til for dem, der skal have adgang.

I husstande med børn får forældre lavet ekstra nøgler til børnene, så de selv kan gå hjem efter skole og låse sig ind. For mange børn kan nøgler dog være en svær ting at holde styr på, og mange børn mister deres nøgler.

Det kan man for eksempel undgå med en nøglefri elektronisk lås fra Yale Doorman eller en anden type elektrisk lås med en unik adgangskode. Når du har en nøglefri lås, slipper du meget naturligt for at holde styr på nøgler samtidigt med, at flere beboere i husstanden kan have let adgang til hjemmet, såfremt de kender koden.

Et hjem med hjerterum og plads til alle

Et sikkert og trygt hjem er kerneværdier for de fleste, men i mange hjem har man også fokus på relationer, og man ønsker at skabe plads til alle. Det betyder for eksempel, at mange udstyrer både voksne børn, svigerbørn, børnebørn og andre vigtige relationer med nøgler, så de let kan få adgang til hjemmet.

I mange hjem er det nemlig en kerneværdi, at hjemmet er åbent for alle. Dette er dog klart nemmest, mest overskueligt og også mest sikkert, hvis hvert enkelt medlem af familien ikke skal udstyres med en nøgle.

Vi skaber de vigtigste minder, når vi er allermest os selv

Det er når vi føler os trygge og sikre, at vi smider hæmningerne, lader nakken falde tilbage og bryder ud i den helt høje latter, tør betro vores inderste tanker, eller at vi falder stille hen på sofaen og tager en velfortjent lur. Alle disse stunder er helt uundværlige, og derfor er det også vigtigt, at hjemmet er netop sådan et sted, hvor vi føler os trygge nok til at gøre sådanne ting.

Derfor er det også værd at bruge både energi og ressourcer på at sørge for, at hjemmet bliver netop denne trygge base. I en tryg base er flere forskellige afgørende forhold selvfølgelig på spil, men et helt centralt af dem er, at man ved med sikkerhed, at hjemmet kun er base for dem, det skal være base for.