Sådan kan du holde trit med dit barns garderobe

Som forælder er du nok bekendt med at din kære lille spirrevip vokser sig større med tiden. Selvom at vores børn i vores øjne forbliver små, er dette desværre ikke tilfældet i virkeligheden. Et reality tjek er, når vi forældre skal til at købe børnetøj på ny.

Børn vokser i svingende omfang og i nogle tilfælde kan det være hele 2-3 størrelser de går op, hvilket kan give en lidt ærgerlig følelse, når du har fyldt den kære lilles garderobe helt op. Men desværre er der ikke meget andet at gøre, end at sukke, tage kampen op og starte på ny.

Der er håb forrude (mange forude)

Det er nemlig vigtigt, at dit barn har den nødvendige helårs beklædning, men også for de forskellige årstider. Det kan nemlig være skadeligt og katastrofalt, hvis barnet fryser eller for det for varmt, derfor er det vigtigt at holde klædeskabet opdateret.

At købe børnetøj kan godt være en kostelig affære for ens pengepung, men dette behøver det ikke nødvendigvis at være. Når det kommer til indkøb af børnetøj, findes der et hav af muligheder som du kan nyde godt af.

Du kan eksempelvis tage på opdagelse i mange forretninger og webshops, der til tider har udsalg, hvor du kan finde billigt børnetøj med kvalitetsmærker nedsat i pris. Ligeledes er der også gode muligheder for at gøre et kup, når der kommer børnetøjsoutlets og tøjmesser. Du behøver derfor ikke begynde at rationere en hel månedsløn, hvis du skal fylde den lilles klædeskab på ny.

Vær smart i din indkøb

I stedet for at købe et stykke beklædning ad gangen, kan det være meget gavnligt at købe flere klæder ad gangen. Dette kan være en hurtig vej til at fylde behov hos den lille. Ligeledes kan du dele dit køb op i mindre bidder, hvor du køber mindre mængder under forskellige udsalg. På den måde behøver du ikke at smide et stort beløb, hvis du føler det for uoverkommeligt. Herudover er det også en god måde at dække løbende mangler – husk ikke at glemme at den lille vokser løbende.

En vigtigt ting at have i tankerne, når du går på shopping jagt, er at gå efter kvalitetsmærker. Mærker som er kendte for deres gode kvalitet, ergonomiske komfort, miljøbevidst produktion, GOTS eller andre certificeringer, økologi mv.

Årsagen til dette skyldes at børn og særligt små udvikles løbende, hvilket betyder at deres hud og krop ikke er helt udviklet endnu. Dette betyder at deres hud og krop er mere sårbar og sensitiv overfor skadelige stoffer, kemikalier og lignende. Herudover har kvalitetsmærker det med at holde sig bedre, end meget billigt eller kommercielt fremstillet tøj, når det kommer til gentagende brug.