Skab liv i din bolig – invitér planterne indenfor

Dette indhold er sponsoreret.

Boligindretning er i den grad oppe i tiden, og mange har en holdning til det og ambitioner på området. Farvevalg, møbler og materialevalg er naturligvis essentielle dele af indretningen, som du skal forholde sig til.

Et andet element, der i de fleste hjem vinder indpas før eller siden, er levende planter. Levende planter i boligen kræver naturligvis en smule pleje, men dette bør ikke være det store stridspunkt, når du opvejer fordele og ulemper ved at indføre planter som en del af indretning.

Få planten ud i rummet med et plantestativ

Levende planter tilføjer liv, farver og gør noget godt for indeklimaet. Men en vigtig detalje, du skal overveje, er placeringen af planten i rummet. Det nærliggende at gøre er selvfølgelig at placere planten i vindueskarmen – og hvis der er tale om en større plante, i en stor potte på gulvet. Dette har uden tvivl sin berettigelse og er i mange tilfælde en udmærket placering til dine levende indretningsartikler.

Men der er også en helt anden løsning, som for mange vil være lidt af en ”game changer”, der åbner helt nye muligheder for at gøre levende planter til en naturlig del af indretningen i din bolig. Du kan nemlig vælge at anvende et plantestativ, der for mange formentligt er et nyt begreb, men samtidig et begreb, der nok vil blive hyppigt brugt i en ikke så fjern fremtid. Begrebet dækker nemlig over en meget moderne og stilren indretningsartikel, der vil kunne passe ind i så godt som alle hjem med sit minimalistiske udtryk, der ikke støder nogen.

Et plantestativ er et stativ, der er bygget som en triple-fod. Øverst er aggregatet formet således, at man kan placere en potte, der altså herved bliver løftet og dermed kan stå midt i rummet op ad en væg eller for enden af sofaen.

Variér størrelsen, og skab dynamik

Der er dog mere til historien, for du kan sågar købe plantestativer i forskellige størrelser og farver. Det betyder, at du kan skabe en helt anden dynamik med dine levende planter. Indret dig med flotte, farverige planter på høje stativer, på lave stativer, og placér dine møbler omkring disse, så du altid kan være tæt på dine stueplanter og nyde den dejlige, friske duft af dem.

Når du investerer i plantestativer, skal du selvfølgelig være meget opmærksom på, hvilke potter det enkelte stativ er kompatibelt med. Der er selvsagt ikke meget ved at indkøbe et stativ, der ikke kan holde din yndlingspotteplante stabil og flot.

Det er således en god idé at indkøbe potterne samme sted, som du køber dine plantestativer, så du med sikkerhed ved, at det hele passer sammen som fod i hose.