Undgå kemiprodukter i familiehjemmet

Har du børn i hjemmet og går op i at de ikke bliver fyldt med en masse kemikalier? Bruger du allerede neutrale og miljøvenlige produkter, men er det umuligt og få brugt med rengøringsarbejdet? Så kommer der her et tip til hvordan du kan undgå store mængder sæbe, rengøringsmidler, afkalkningsprodukter osv.

Gør rengøringen lettere
Ved at lette dit rengøringsarbejde slipper du for at bruge de helt onde og skrappe rengøringsmidler. Det kan nemlig være rigtig svært at få gjort f.eks. badeværelset ordentligt rent hvis du ikke bruge de stærke rengøringsmidler. Men du kan sagtens rengøre med blot de allergi- og miljøvenlige produkter og det er stadig til at komme i bund med rengøringsarbejdet hvis du ikke har kalk i hjemmet. Du kan fx investere i et blødgøringsanlæg fra Aqua Danmark og undgå kalk i hjemmet. På den måde slipper du for hårdt rengøringsarbejde og du behøver slet ikke at gøre rent lige så ofte. Det nedsætter dit forbrug af rengøringsmidler og afkalkningsprodukter.

Spar på sæben når du bader
Når du bader i blødt vand, vil du opleve en stor forskel på din hud. Når du går i bad, åbner porerne sig i huden, hvilket gør huden sensitiv overfor alt, hvad der er i vandet. Er der meget kalk i vandet, kan det gå ind og genere huden. I værste fald kan huden blive irritabel og rød og få allergilignende symptomer. Dette bliver ikke noget problem med kalkfrit vand. Derudover vil det ikke være nødvendigt at smøre din krop ind i cremer og olier fordi huden bevarer en blødhed. Det samme gør håret. Det betyder at du ikke behøver et lige så højt sæbeforbrug når du bader og samtidig ikke skal smøre din krop ind i en masse produkter. Det er både godt for dig og for miljøet.

Blødere tekstiler
Udover at du kan bruge mindre kemikalier og sæber til rengøring og i badet så kan du også vaske dit tøj med mindre sæbe. Når f.eks. håndklæder bliver vasket i kalkholdigt vand, så vil noget af kalken sætte sig i fibrene af stoffet. Det vil gøre dem stive og næsten ubehageligt kradsende. Ved vask i blødt vand undgår du helt dette problem. Dette er også vigtigt, hvis du har børn, som nemt bliver generet af håndklæder, der kradser og er stive. Med blødt vand behøver håndklæderne hverken tørretumbler eller skyllemiddel for at blive dejlige. Derudover bliver også dit sengetøj og hverdagstøj meget blødere og som en side gevinst holder alle dine tekstiler bedre på farverne.

Gør en forskel for dig selv, din familie og miljøet. Bestil et blødgøringsanlæg i dag og få kalkfrit vand i dit hjem.