Vælg et efterskoleophold og oplev store forandringer

Der er mange unge mennesker, som i deres unge teenageår vælger at tage et år på efterskole – og det er der bestemt en masse gode grunde til. Til at starte med er der måske mange af disse unge mennesker, som tænker, at det er meget attraktivt med et år væk fra forældrene, og hvor det desuden ikke handler så meget om skole og boglige fag – men efterskole er så meget mere end det.

For rigtig mange unge mennesker er det et år, som har meget indflydelse på deres videre færden i verden. Man lærer sig selv at kende på en helt ny måde, og så får man selvfølgelig en masse gode venskaber og oplevelser ud af det, som man ikke kan få nogen andre steder. Så læs mere om hvorfor et efterskoleophold har rigtig mange gode ting ved sig.

Mange efterskoler med mange forskellige valgfag og linjer

Der er rigtig mange forskellige slags efterskole at vælge imellem. Fælles for dem alle er, at sammenhold på kryds og tværs vægtes højt, men udover det så er det meget forskelligt, hvad efterskolerne vælger at specialisere sig i. Der er nogle efterskoler, der eksempelvis er meget kreative med musik, kunst og teater, så er der de efterskoler, der går meget op i sport og gymnastik, og så er der også rigtig mange, der tilbyder en god blanding af det hele.

Der er også en ny efterskole i Jylland, nemlig efterskolen PLAY, der adskiller sig fra mange andre efterskoler ved at være eksamensfri, og hvor der desuden er en mere legende tilgang til at gå i skole. Så der er en del forskellige muligheder alt afhængig af, hvad man lige er til, og hvad man gerne vil få ud af det år.

Personlig udvikling

Hvis man ser bort fra de mere praktiske ting angående hvad efterskole kan tilbyde, og hvilken slags fag man kan have, så er det også selvfølgelig også vigtigt at nævne de mere personlige og udviklingsmæssige ting, som et efterskoleophold også kan byde på. Det er nemlig et år, hvor man mange gange bliver kastet rundt i situationer, som man aldrig har været i før, og derfor lærer man også rigtig meget om sig selv og sine grænser og værdier på sådan et år.

Man bor desuden med en masse andre unge mennesker, der på samme vilkår er ved at lære noget om dem selv, og det sammenhold og fællesskab, som det skaber, er helt unikt og noget, der bare må opleves hvis muligt.