Gør familielivet til en leg: Få tips og tricks lige her

Sponsoreret indhold

Det kan være svært at være nybagte forældre. Du skal kunne balancere familien og vennerne, samtidig med at dit hus ikke ligner noget, der er løgn. Der findes desværre ikke en opskrift på, hvordan man gør dette, selvom rigtig mange forældre og bedsteforældre nok ville ønske, der gjorde.

Den manglende opskrift er dog noget af det smukkeste. Den gør nemlig, at alle bliver nødt til at gøre det på deres egen måde, og dette er starten på en fantastisk, selvstændig familie. Trods en manglende opskrift er der dog nogle ting, du kan gøre, som gør det hele lidt nemmere. Tingene virker for nogen og virker ikke for andre. Derfor handler det bare om at prøve sig frem.

Rod kan være et rigtigt stort problem, hvis man er ny forælder. Bleer, sutter og legetøj er nu en fast del af inventaret i hjemmet, og turen fra soveværelset til toilettet minder nu mest af alt om en gang jorden er giftig med legoklodser. Der er dog ting, du kan gøre, for at gøre det hele lidt nemmere og mere ryddeligt.

Et barn eller flere børn betyder meget tøj, og især overtøj. Derfor kan du med fordel anskaffe dig nogle tøj stativer. Vinterjakker, sommerjakker og flyverdragter fylder, og de gamle skabe, som I brugte, da I kun var to, er nu langt fra nok., Med tøjstativer er du fri for, at tøjet er spredt overalt i huset, og at du aldrig kan finde, hvad du mangler.

Spar tiden, hvor du kan

Det kan som sagt også være rigtig svært at jonglere med venner og familie på samme tid. Vennerne er vant til at få din opmærksomhed, men lige pludselig kræver familien det hele. Dette er meget naturligt som ny forælder, men der er dog ting, du kan gøre, for at få bare en smule mere tid.

Shopping er for nogle et overstået kapitel – i hvert fald for noget tid. Nu kan du med fordel shoppe over nettet og shoppe meget ad gangen. I stedet for at bruge et par timer i storcenteret, kan du shoppe det sædvanlige signal tøj på nettet, og så endda kun på et par minutter.

Det er dog også vigtigt, at du gør dine venner opmærksomme på, at der er noget nyt, som tager meget af dine tid. Næsten alle vil også kunne forstå det, uden at du overhovedet behøver at sige noget. De fleste ved jo, hvad et barn indebærer. Men derfor kan det alligevel være en god ide at gøre dine venner opmærksomme på, at du ikke har glemt dem, men bare har meget om ørene. Det vil betyde mere for dem, end du tror, og de vil stå med åbne arme, når du igen får tid.