Havearbejde med familien kan meget mere, end du tror

Sponsoreret indhold

Havearbejde er oftest hårdt og ikke specielt sjovt, men der findes en måde at gøre det hyggeligere på og endda få familien rystet sammen samtidig. Måden er helt simpelt, at du tager hele familien under armen, og I tager havearbejdet sammen. Havearbejde er til for alle størrelser. Der er nogle ting for mor og far, nogle ting for de ældre, og de små synes bare, at det er hyggeligt at være i haven. Hvis du ønsker at få havearbejdet gjort, samtidig med at I oplever noget rigtig familiehygge, er dette altså en oplagt mulighed for jer.

Havearbejde har som sagt et aspekt for alle aldre. De voksne kan håndtere de skarpe og mere farlige ting, mens de ældre børn kan slå græsset og meget mere. Der er altså rig mulighed for at komme i gang – det handler bare om at finde noget, I gerne vil have lavet i haven. Dette kan også med fordel besluttes som familie, da børnene får lidt mere lyst til at hjælpe til, når de selv er kommet med et forslag. Om det er en ny plantesten, fældning af et træ eller bare fjerne gamle blade, så inkludér børnene. Måske synes de ikke, at det er en leg i starten, men de skal nok sætte pris på det.

Hav ansvaret som familie

Som sagt går børnene også mere op i det, hvis de føler, at de selv har været med til at tage beslutningen. Her menes der selvfølgelig ikke, at de helt små skal have lov til at totalrenovere haven. Men spørger du dem om, hvad de synes, gør det faktisk mere, end du tror.

Tit kan børnene faktisk også have en god ide til noget, som enten kunne være flot eller praktisk ude i haven. Børnenes ideer er nemlig ikke så fjollede, som vi tit kommer til at tro, de er. Du kan selvfølgelig også med fordel vælge, at det projekt, som havearbejdet skal arbejde hen imod, er noget, som børnene synes er fedt, og som de vil glæde sig til.

Hvis I har taget valget omkring at få en swimmingpool, vil børnene helt sikkert gå 100 procent ind i arbejdet med krop og sjæl, fordi det er noget, de glæder sig til at få. Mindre end en swimmingpool kan selvfølgelig også være en motivationsfaktor. Når alt kommer til alt, handler det faktisk bare om, at det er et projekt, som børnene kan se mening i. Derfor er det også en god ide at forklare børnene, hvorfor ting skal laves, og ikke bare sige, at det er sådan, det er. Børn kan nemlig have svært ved at forstå, hvorfor gamle blade osv. skal fjernes, når de nu er sjove at lege i.