Inspiration til familietræning

Sponsoreret indhold

Trænger familien til mere kvalitetstid og motion? Så har vi den perfekte løsning – en træning for hele familien. En træning behøver nemlig ikke at foregå i et fitnesscenter. Du kan også sagtens skabe dit eget træningsrum eller vælge at træne udendørs sammen med resten af familien. Det er en god måde, hvorpå alle parter får rørt sig, samtidig med at I er sammen som familie. Nedenfor kan du læse meget mere om, hvordan I kommer i gang med familietræning, samt hvilket udstyr der er værd at overveje i den forbindelse.

Sådan bliver familietræning en succes

Når du først har besluttet dig for, at du og familien skal træne, er du måske i tvivl om, hvordan træningen bliver en succes? Alt efter hvor store dine børn er, og hvor meget erfaring du selv har, kan det være en fordel at starte et let sted. Her er det en god idé, at I laver nogle træningsøvelser, som mest af alt minder om leg og løbende veksler mellem dem og almindelige træningsøvelser.

Crosstrainers er i den forbindelse en god investering, da maskinerne er ideelle til dig, der gerne vil have pulsen op og træne hele kroppen på samme tid. I den forbindelse er det dog vigtigt at bemærke, at der findes et utal af forskellige crosstrainers på markedet. Af den årsag kan det umiddelbart være svært at vurdere, hvilken model du bør gå efter. Et godt tip er derfor at starte med at overveje dit eller familiens behov. Hvor mange funktioner har I brug for, og hvordan skal modellen se ud? Her bør I desuden overveje vægt og montering, så du er sikker på, I har plads til den derhjemme.

De funktioner, du typisk vil finde i en moderne crosstrainer, er fodplader, pulsmåling, Bluetooth-opkobling og en række forskellige træningsprogrammer. Her er det igen nødvendigt at overveje, hvor mange funktioner der i realiteten er behov for. Desto færre I kan skære fra, desto billigere bliver modellen også.

Find familietræningsprogrammer online

Næste skridt er at finde familietræningsprogrammer, så I kan komme i gang med træningen. Her findes heldigvis nogle forskellige at vælge imellem online – både kommercielle og gratis programmer. Derudover er der med god sandsynlighed mulighed for at finde familietræningsprogrammer på YouTube, hvor en eller flere træningseksperter viser, hvordan øvelserne skal laves.

I kan også overveje at hyre en professionel træner, der har forstand på familietræning, hvis I er nybegyndere. Det giver altid gode forudsætninger for at komme godt i gang, så I efterfølgende kan lave øvelserne uden problemer. Generelt er det nemlig vigtigt, at alle øvelser laves korrekt, så I undgår skader. Det er især vigtigt, hvis I har børn med til træningen.