Indretningstips, der kan strømline din boligindretning

Boligindretning er svært. Specielt hvis du ikke rigtig ved, hvad din stil er. Der er også mange mennesker, der har en blandet smag, som er svær at mixe. Og igen er det også problematisk som par, hvis man er to meget forskellige typer.

 

Det er vigtigt, at du er glad for din bolig. Du skal nemlig bruge mange timer der. Det er bl.a. også derfor, at indretning er så vigtigt, som det er. Indretning er nemlig essentielt for, at du vil synes om at tilbringe tid i dit hjem.

Find et farveskema

Det allerførste og vigtigste du skal gøre, når du skal til at indrette en bolig er at vælge et farveskema. På den måde sikre du dig, at alle tingene i dit hjem passer sammen.

 

Når du har et farveskema, så kan du også mixe flere farver og stilarter. Det kan du, så længe du også bruger neutrale farver som sort og hvid.

 

Det kan være en idé at have et samlet farveskema for hele huset og så mindre farveskemaer til hvert rum. På den måde er der en rød tråd i hele huset, men der er også plads til afveksling.

 

Hvis du kører et farveskema per rum, så sørg for, at de minder lidt om hinanden. Ellers kommer din stil til at virke rodet og kaotisk, og det vil i længden ikke være rart at være i.

Begræns dit valg af materiale

Når du har fået styr på dit farveskema, er det tid til at kigge på materialer. Hvis du har gang i alt for mange materialer ad gangen, så bliver det kaotisk at se på.

Der gælder til en hvis grad de samme regler for materialer, som der gør for farver. Det handler om at begrænse sig. Det handler om at vælge de materialer, du allerbedst kan lide.

Når du fx skal købe et sofabord, så findes der ufatteligt mange forskellige materialer og stile. Du kan vælge bl.a. vælge sten, glas eller træ. Dit farveskema begrænser dig måske til en hvis grad, men det samme bør dit valg i materiale.

Det vil også sige, at du ikke kan vælge en lædersofa, et sofabord af glas, en lampe af metal og en lænestol i stof. Det bliver kaotisk at se på, og der vil ikke være nogen symmetri i din stue.