Kom nemt rundt i byen med en citybike

Opholder man sig i en storby som København, er det i disse dage meget svært at undgå at se de tusindvis af cykler, der hver dag passerer byens fortove og gader. Særligt har den utroligt populære citybike vundet indpas på byens lokale beboere og besøgende. Og det med god grund.

Nemmest, billigst og corona-venligt

Selvom byen også byder på mange offentlige transportløsninger, med toge- og busruter under konstant regulering, er cyklen dog stadig et transportmiddel som mange tyer til. Dette er endda på trods af en yderligere udvidelse af metro for ganske nyligt.

Men i en by hvor alt er relativt tæt på, vil nogen måske mene, at det nemmeste transportmiddel stadig er cyklen. Hopper man på en citybike slipper man nemlig for at skulle til at undersøge busruter og sporarbejde. Desuden behøver man heller ikke at være nervøs for hverken forsinkelser eller at skulle stå i en propfyldt bus midt i myldretiden. Man kan med andre ord hurtigt komme til at påstå at cyklen er den nemmeste måde at komme rundt i byen. Og så er det vel bare et ekstra plus, at den også er mere corona-venlig.

For at toppe dette, kan man også vælge at se cyklen som transportmiddel fra den økonomiske vinkel. Skal man eksempelvis fra stationerne Svanemøllen st. til Nørreport st., kan rejsen hurtigt komme op og koste omkring de 15 kr. En tur som er ganske gratis på cyklen. Det er derfor ikke så mærkeligt at flere tusinde danskere vælger at benytte sig af dette transportmiddel inde i byen, hver eneste dag.

Klimabevidsthed og sundhed i fokus

De sidste år er ord som klimabevidsthed og global opvarmning sat mere i fokus end førhen. Med en citybike rejser man ligeledes i disse ords tegn, for cyklen udleder, modsat bussen eller bilen, ikke alle mulige giftige gasser. Så udover at være god for både pengepung og helbred, er denne også god for vores alle sammens Moder Jord.

Men Jordens helbred er ikke det eneste der forbedres når du hopper en tur på cyklen. Helbredsmæssigt er cyklen som nævnt både god idet risici for smitte af coronavirus er lav.

Men her er endnu et helbredsmæssigt aspekt. For selvom det måske ikke altid er lige sjovt at træne, kan cyklen være et fint alternativ hertil. Der sker en aktivering af krop og muskler, pulsen bliver højere og konditionen forbedres. Med en cykel kan træningen og transporten altså kombineres – og være til stor gavn for dig og dit helbred.