På ravjagt med børnene

Mangler du også noget hyggeligt og spændende, du kan lave sammen med børnene denne tid på året? Mange vil rigtig gerne bruge mere tid med deres børn. Både fordi det er så hyggeligt og dejligt at kunne lave ting sammen, som man kan huske senere i livet, og fordi den tid kan være meget lærerig, hvor du har mulighed for at forme børnene på din måde. Læs med her i artiklen, hvor du får gode ideer til, hvad du kan lave sammen med børnene – for eksempel at tage på ravjagt med børnene.

Ravjagt er dejlig lærerigt

Den første grund til at du skal tage på ravjagt med børnene er, at det er super lærerigt. Under ravjagten kan du jo lære dine børn om, hvor rav kommer fra. Rav blev nemlig ført til Skandinavien igennem gletsjerne, der var i istiden. Så indsamlede folk for mange år siden dette gule rav – især fordi det kunne gnistre så fantastisk, og at man dengang troede at ravet havde magiske kræfter. Derudover kan du også lære børnene om, at rav kommer fra harpiks, og hvorfor man ofte kan finde små insekter inde i det smukke rav – jo netop fordi harpikset har løbet ned over insekterne, mens de har siddet på træet. Der er også lidt Jurassic Park over rav, da det jo var sådan, de i de første par film fik adgang til dinosaurernes DNA.

Ravjagt er sjovt for både de store og små

Den anden grund til at du skal tage på ravjagt med børnene er, at det kan være rigtig sjovt for både børnene, men også for jer voksne. Hvem elsker ikke at finde noget værdifuldt efter store anstrengelser (som det jo godt kan være at skulle lede efter rav). Børnene var vilde med ravjagten, fordi det er så sjovt at lede efter og suset af lykke, der kommer, når man finder et smukt stykke, man kan have liggende derhjemme efter ravjagten. Rav er nemlig super smukt at have liggende fremme – især hvis man selv har fundet det. Husk også at hygge dig som voksen, selvom du skal holde øje med børnene samtidig under jagten på rav.

Ravjagt giver god familietid

Den tredje grund til at du skal tage på ravjagt med børnene er, at det giver rigtig god familietid at gå rundt og lede efter rav. Dette er især fordi, det kan tage utroligt lang tid fra, at man begynder på sin jagt efter rav med børnene til, at man faktisk finder noget rav, man kan tage med sig hjem. Og nogle gange finder man desværre slet ikke noget. Her kan jagten på rav give dig et godt pusterum med familietiden, hvor I ikke rigtig skal lave andet end at gå rundt i jeres eget selskab og snakke sammen. Det kan især være dejligt, hvis børnene er ved at være lidt ældre, og du derfor måske ikke får snakket så meget med dem længere, som du gerne ville. Så er ravjagten en god mulighed for dig til, at du kan komme lidt tættere på dine børn. Og det vil de fleste forældre være helt vilde med.